Speelotheek Geldermalsen

Speelgoed


Speelgoed om mee te experimenteren


Kinderen spelen met alles wat voor handen is. Ze hebben basismaterialen nodig om ontdekkingen te doen en om te experimenteren, maar het maakt niet uit of deze uit de winkel komen of niet. Eenvoudige dingen zijn vaak het leukst om mee te spelen. Welk speelgoed je kind nodig heeft, hangt af van wat hij al heeft en waar hij graag mee bezig is. Goed speelgoed verveelt niet, doet een beroep op de vindingrijkheid van je kind en blijft daardoor aantrekkelijk.

Speelotheek Geldermalsen biedt speelgoed aan in drie ontwikkelingsgebieden:
  1. Ter bevordering van de verstandelijke ontwikkeling: het leren van vormen en kleuren, lezen en rekenen, het logisch denken, problemen oplossen en het ruimtelijk inzicht. Voorbeelden van speelgoed om dit te ontwikkelen zijn puzzels, mini loco, memorie en tip toi. 
  2. Goed voor lichamelijke ontwikkeling is alles wat te maken heeft met grove of fijne motoriek: springen, schommelen, dansen, tekenen en knutselen.
  3. Bevorderlijk voor de sociaal-emotionele ontwikkeling zijn gezelschapsspelen, fantasiemateriaal en alles wat een beroep doet op creativiteit en expressie. 

Zo ziet u meteen wat past bij de ontwikkeling van uw kind. Voorbeelden? Klik op een categorie hiernaast voor een greep uit het assortiment.