Speelotheek Geldermalsen

Vrijwilliger in the picturevrijwilligerJose.jpg

José de Jong

José de Jong woont samen met haar man en twee zonen in Geldermalsen. Zij is dit jaar 20 jaar vrijwilliger bij Speelotheek Geldermalsen en nog steeds met evenveel enthousiasme. Naast dit vrijwilligerswerk houdt zij van lezen, toneel spelen, pottenbakken, tuinieren en fietsen.


Waarom ben je begonnen met vrijwilligerswerk bij Speelotheek Geldermalsen?

Toen ik zelf lid werd van de speelotheek werden er vrijwilligers gezocht ivm de drukte. Ik voelde me eigenlijk verplicht om te helpen en heb er geen spijt van!


Wat doe je als vrijwilliger?

Naast het draaien tijdens openingstijden zit ik samen met een aantal andere vrijwilligers in de speelgoedcommissie. Dit betekent o.a speelgoed onderhouden en zo nodig nieuwe onderdelen bestellen. En daarnaast nieuw speelgoed aanschaffen en klaarmaken en invoeren voor de uitleen. Verder hebben we twee keer per jaar een kledingbeurs en een keer per jaar een speelgoedbeurs.


Wat vind je leuk aan het vrijwilligerswerk bij Speelotheek Geldermalsen?

Het contact met collega-vrijwilligers en klanten maken het werk erg leuk en gezellig. Daarbij is het altijd weer leuk als je de mensen zo nodig advies kan geven en kinderen en ouders blij de deur uitgaan!